Παρουσίαση της πορείας μας

Έτος ίδρυσης 1994

Με την ίδρυση της εταιρίας το 1994 συμφωνείται η εκπροσώπηση της Ρωσικής URAL στην Ελλάδα. Μια δύσκολη αποστολή που διεκπεραιώνεται μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις στην πόλη του ΙΡΜΠΙΤ στη μακρινή Σιβηρία. Η παρουσίαση στην Ελληνική αγορά μοτοσικλετών με πλαϊνό καλάθι είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός.

Φωτογραφίες από το εργοστάσιο της URAL

Τα Ρωσικά Εργοστάσια στην Ελλάδα

Στη συνέχεια έχουμε την εκπροσώπηση των υπολοίπων εργοστασίων της πρώην ΕΣΣΔ, που συνέχιζαν να λειτουργούν, έτσι κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα τα δίχρονα “θηρία” της ΙΖΗ και τα χρηστικά 125άρια της ΜΟΤΟΒΕΛΟ.

Φτάνουμε αισίως στο 2000, έτος που έρχονται μεγάλες αλλαγές για την URAL, η οποία κατακτά τις ΗΠΑ, βάζει μίζα στον 650άρι boxer της, βγάζει το πρώτο 750 το θρυλικό wolf κλπ.

VOLK (wolf) 750

Συνεργασία με την Ινδία, 2002

To 2002 ξεκινάει η συνεργασία μας με τη Hero Motors και την Kinetic, και εισάγονται τα μοτοποδήλατα και τα scooter των δύο ινδικών εργοστασίων.

Άνοδος στην Κίνα, 2005

Άνοδος από την Ινδία στην Κίνα και συνεργασία με μεγάλα Κινεζικά εργοστάσια. Τα μοντέλα custom που εισάγουμε φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στην κατηγορία τους μια τεράστια επιτυχία για μια μικρή Ελληνική επιχείρηση.

Η πρώτη Ελληνική μάρκα Euro Motors 2006

Το 2006 ξεκινάει η παραγωγή των πρώτων μοντέλων με το brand name Euro Motors κατόπιν παραγγελίας στο εργοστάσιο της Κίνας. Το 2007 εισάγουμε στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία τα μοντέλα της Τουρκικής TRUVA που συμπληρώνουν τη γκάμα μας με scooter υψηλών προδιαγραφών.

Το project WSCV 2009

Μετά από ενασχόληση με την αγορά της μοτοσυκλέτας με πλαϊνό καλάθι για 2 δεκαετίες, η Euro Motors® διαπίστωσε μια πραγματική ανάγκη για τη δημιουργία μοντέλων χαμηλού κυβισμού σ’ αυτή την κατηγορία.

Μετά από έρευνα και ανάπτυξη που ξεκίνησε το 2009 και διήρκεσε 3 χρόνια, η Euro Motors® παρουσίασε 2 μοντέλα 250 cc και 2 μοντέλα 125 cc. Όλες οι δοκιμές και η ανάπτυξη έγιναν στην Ελλάδα.

Η προσπάθειά μας είναι όλα τα μοντέλα να προσφέρονται στην αγορά σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, έτσι ώστε να δίνουν στους λάτρεις του sidecar τη δυνατότητα να αποκτήσουν την αγαπημένη τους μοτοσυκλέτα και να απολαύσουν όλα όσα μπορεί να τους δώσει χωρίς συμβιβασμούς.

Τα μοντέλα μας απευθύνονται και στον αναβάτη που θέλει να ξεκινήσει στην κατηγορία του sidecar με μια “λογική” μοτοσυκλέτα. Λογική από άποψη επιδόσεων, κόστους, ευκολίας στη χρήση κοκ.

Οι μοτοσυκλέτες της Euro Motors® βασίζονται σ’ ένα 4χρονο, δικύλινδρο κινητήρα αντίγραφο της Honda Rebel με 2 καρμπυρατερ. Πρόκειται για ένα δοκιμασμένο κινητήρα και επελέγη για την αξιοπιστία του, τη χαμηλή του κατανάλωση, την καταπληκτική ροπή του και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του που αποδείχτηκαν παραπάνω από ικανοποιητικά κατά τη μακρόχρονη δοκιμή του.

H Euro Motors, είναι η μοναδική εταιρεία που διαθέτει μοτοσικλέτες με πλαϊνό καλάθι με Πανευρωπαϊκή Έγκριση Τύπου (EC Type Approval), που μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα στους δρόμους όλων των Ευρωπαϊκών χωρών. Οι μοτοσυκλέτες παράγονται από ένα τριμερές σχήμα στρατηγικών συνεργατών του οποίου ηγείται η Ελληνική πλευρά και έτσι παράγονται οι Ελληνικές μοτοσικλέτες με side-car που κυκλοφορούν σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Το 2015 βγαίνει και το μοντέλο 250cc με την  όπισθεν ταχύτητα.

2016: Athensville, η πρώτη σειρά κλασσικών μοτο με Ελληνικό όνομα. 

2019: Μια νέα εποχή

2022: NOW Mobility (No Worries Mobility, μετακίνηση χωρίς έγνοιες για όλους)

Ευθυγράμμιση με τις επιταγές της εποχής για οικονομική, οικολογική, ασφαλή και νόμιμη μετακίνηση χωρίς περιορισμούς ή όρια.

Οι προτάσεις μας προσπαθούν να ικανοποιήσουν την κατάσταση που επιβάλλεται στο χώρο της αυτοκίνησης από τις διεθνείς συγκυρίες, που σαν αποτέλεσμα έχουν την εκρηκτική άνοδο των τιμών καυσίμου άρα και του κόστους μετακίνησης. Οι κοινωνίες μας έχουν μπει σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, η ανάγκη όμως για μετακίνηση παραμένει αδιαπραγμάτευτη για τον κάθε ένα από εμάς.

Η ιστορία μας μέσα από τις συνεντεύξεις των στελεχών μας

Η ιστορία μας μέσα από τις διαφημίσεις μας